Працюємо по всій території України

Як ваш фундамент може вплинути на вартість вашого будинку?

28.09.2022
Як ваш фундамент може вплинути на вартість вашого будинку?

Припустимо, ви прийняли для себе важливе рішення та готові продати свій перший будинок і переїхати. Або, можливо, ви готові зробити рішучий крок та придбати свій перший будинок (або не перший, що менш емоційно, але не менш важливо). Можливо, ви взагалі не збираєтеся переїжджати, але помітили деякі дивні зміни у вашому будинку. Незалежно від вашої ситуації, проблеми з фундаментом можуть завдати шкоди всім конструкціям вашого будинку, не кажучи вже про вплив на його вартість.

Будинки осідають та пристосовуються до ґрунтової основи, на якій вони були побудовані, і це іноді може вплинути на цілісність фундаменту, що у свою чергу відіграє важливу роль у тому, скільки коштує ваш нинішній або майбутній будинок. Якщо фундамент вашого нинішнього або майбутнього будинку не в належному стані, життєво важливо, щоб це питання було вирішене якомога швидше!

Незалежно від того, хто ви: домовласник чи покупець, надважливо знати про стан вашого фундаменту та те, що це може вплинути на вартість майна.

Чи впливає проблема з фундаментом на вартість будинку? Одним словом, так.

Підвищення рівня ґрунтових вод або періоди посухи можуть змінити ґрунт, на якому побудовано фундамент вашого будинку. Фундаменти можуть тріснути або нахилитися, підземна ерозія може поставити під загрозу цілісність несучої конструкції. Всі ці проблеми можуть призвести до пошкодження всередині будівлі: вікна та двері можуть не збігатися за рівнем, стіни можуть тріскатися, а підлоги провалюватися або кренитися, викликаючи більш небезпечні проблеми в міру збільшення проблем з фундаментом.

Що це означає для вартості будинку? Незалежно від того, на що ви сподіваєтеся: купити або продати будинок, без проведення ремонту його вартість може бути суттєво знижена – від декількох сотень до декількох десятків тисяч доларів, залежно від серйозності проблеми.

Але не хвилюйтеся: все можливо виправити. Ось як ви повинні діяти в ситуації, коли виникають проблеми з вашим нерухомим фондом.

Купівля будинку з проблемами фундаменту - Чи варто воно того?

Якщо ви знайшли будинок своєї мрії з недавно відремонтованою кухнею, ідеальним розташуванням, і практично готові до заселення при першому перегляді. Однак, ви підозрюєте, що є фундаментальні проблеми, бачите, що стать «йде» в бік, або, можливо, є двері, які важко закрити чи відкрити. Чи потрібно вам прощатися з будинком вашої мрії при наявності ознак пошкодження фундаменту?

Якщо при ретельному огляді будинку виявляться проблеми з фундаментом, вам не обов'язково відмовлятися від будинку своєї мрії, але тим не менш, корисно знати, з чим ви маєте справу, перш ніж занадто заглиблюватися в процес покупки житла.

Можливо, ви захочете переглянути ціну будинку або попросити домовласника провести необхідний ремонт, перш ніж ви приступите до купівлі/продажу. Як би там не було, перше, що вам слід зробити, це отримати оцінку або консультацію, щоб дізнатися, у скільки обійдеться ремонт фундаменту та наскільки складним він буде.

Що робити, якщо у вашого будинку є проблеми фундаменту?

Кожен фундамент з часом починає трохи осідати. Коли будинок тільки будується цей процес найбільш інтенсивний. Невеликі тріщини, можуть з'явитися відразу після побудови будинку і це цілком нормально. Ці проблеми незначні та легко усуваються. Однак, якщо виникнуть більш серйозні проблеми, вони можуть потребувати уваги, перш ніж ви вирішите якось розпорядитися майном.

Ремонт фундаменту при першому виявленні проблем може гарантувати, що ви зможете насолоджуватися своїм будинком без ризиків. Це дає вам можливість без побоювань прилаштувати веранду, гараж або добудувати підвал без неприємних сюрпризів, що виникають пізніше.

Починка фундаменту, можливо, не найбільш захоплюючий домашній проект, але, безумовно, найважливіший. Якщо допустити погіршення стану тріснутого або зміщуваного фундаменту, це означатиме тільки більше головного болю та грошових витрат у майбутньому. Краще впоратися з цим швидко, ніж дозволити проблемі продовжувати впливати на ваш будинок. Окрім того, переконайтеся, що ви стежите та підтримуєте здоров'я фундаменту на регулярній основі для запобігання появи нових проблем у майбутньому.

Плануючи продавати свій будинок, у вас є два варіанти: ви можете або найняти компанію для самостійного ремонту фундаменту, або розкрити інформацію про наявні проблеми під час продажу.

Можливо, покупець сам шукає подібну угоду і буде радий сам обрати послугу з ремонту фундаменту. Отримання консультації в ремонтній компанії та робота з вашим ріелтором допоможуть вам визначити найкращий план дій для вас.

У ТОВ «Статичні Системи» ми постійно працюємо з покупцями та продавцями, тому точно знаємо, як підготувати фундамент будинку до продажу. Якщо ви готові купити або продати свій власний будинок, зв'яжіться з нами для запису на консультацію. Дозвольте нам створити для вас усвідомлення реальності та спокою для успішної купівлі або продажу, без будь-яких додаткових сюрпризів та клопоту.

260

Статті, що набирають популярність

Меню
Форма запиту на консультацію з технології
Stati-Cal
Надсилайте нам ваші питання і ми відповімо протягом робочого дня

*
*