Будівля побудована у 2020 році:
− Частина ресторану складної конфігурації 49,69 м х 41,45 м;
− фундаменти колон стовпчасті, із монолітного залізобетону;
− фундаменти стін стрічкові, із монолітного залізобетону;
− плита підлоги монолітна залізобетонна, по ґрунту;
− стіни цегла, газобетон.
Спеціалісти компанії провели обстеження та випробування ґрунту методом динамічного зондування, а також візуальний огляд та фотофіксацію. Під час обстеження будівлі виявили, що шари ґрунту в межах активної зони під плитою нерівномірні, та для них характерний процес доущільнення (просідання) за рахунок замочування або від навантаження чи власної ваги. За результатами обстеження розробили проєкт із підсилення та укріплення основи залізобетонної плити підлоги, укріплення основи залізобетонної плити підлоги.
Реалізація робіт в березні 2025р.
Весь комплекс робіт передбачений проєктом виконали протягом 4-х календарних днів. При виконанні робіт була застосована технологія INJECT (метод ін’єктування гелеокомпозитних розчинів (на основі цементних сумішей)), у поєднанні з технологією Stati-CAL (за допомогою металевих паль Stati-Pile).
Спеціалісти компанії провели:
- підсилення та укріплення основи залізобетонної плити підлоги на глибину до -6,0 м від поверхні плити, заміну конструктивного рішення з плита-ґрунт на плита-паля-ґрунт, за допомогою металевих паль Stati-Pile, технологія Stati-CAL;
- підсилення та укріплення основи залізобетонної плити підлоги на глибину до -1,0 м від поверхні плити методом ін’єктування гелеокомпозитних розчинів на основі цементної суміші, технологія INJECT;
- геодезичний моніторинг горизонтального положення плити підлоги.
Замовник отримав гарантію на виконані роботи 10 років, а саме відсутність просідання фундаменту, розвитку тріщин і деформацій.