Працюємо по всій території України

Благоустрій та озеленення vs Фундамент

18.01.2023
Благоустрій та озеленення vs Фундамент

Коли ви думаєте про різні аспекти вашої нерухомості, ви, мабуть, не відразу усвідомлюєте зв'язок між ландшафтним дизайном та фундаментом вашого будинку. Однак взаємозв'язок між ними насправді досить міцний, як в естетичній привабливості, так і в конструктивній цілісності. Усвідомлення важливості ландшафтного дизайну допоможе вам приймати обдумані рішення в майбутньому.

Корисні поради та техніки

Що варто знати про ландшафтний дизайн та фундамент вашої оселі? Благоустрій фундаменту відрізняється від інших видів благоустрою тим, що він необхідний не тільки для прикрашання вашої власності, але й для захисту фундаменту будинку. Як обрати правильні рослини та дотримуватися правильних технік для максимізування естетичної привабливості та конструктивної цілісності? Що ж, давайте розглянемо деякі ключові моменти.

1. Забезпечте благоустрій з усіх боків вашого фундаменту

Що потрібно знати про благоустрій та фундамент вашого будинку? Мета благоустрою фундаменту та озеленення полягає у забезпеченні якомога більшої узгодженості навколо об'єкта нерухомості. Потрібно прагнути щоб вся основа була однорідною. З урахуванням сказаного, переконайтеся, що ви озеленюєте кожну частину свого будинку.

«Задня» частина вашої власності не менш важлива, як і «передня». Якщо ви саджаєте тільки на одній стороні ділянки, це означає, що ви будете поливати тільки одну частину ділянки. Відповідно це призводить до того, що тільки частина вашої ґрунтової основи регулярно змінює свій стан, у той час як інша земля зберігає свою консистенцію та властивості. З роками ці відмінності можуть призвести до появи тріщин у фундаменті та витратам на сотні тисяч гривень у майбутньому.

2. Подумайте про те, як не зашкодити зайвою привабливістю

Що вам потрібно знати про ландшафтний дизайн та фундамент вашого будинку? При посадці рослин навколо фундаменту ви повинні враховувати не тільки загальний естетичний вигляд. Ці рослини знаходяться в безпосередньому контакті з несучими конструкціями, що впливає не тільки на вартість при перепродажі, але і на ризики для фундаменту. При посадці подумайте про глибину кореневої системи та про кількість поливу необхідного для обраних вами рослинам. Знову ж таки, на ділянці повинен бути дотриманий баланс.

3. Розмір має значення

При посадці надважливо врахувати правильний розмір та масштаб. Нездатність подумати про остаточний розмір при настанні зрілості рослини, ймовірно, є помилкою номер один, яку роблять домовласники.

Що вам варто знати про ландшафтний дизайн та фундамент вашого будинку? Проведіть мінімальне дослідження перед посадкою, адже останнє, про що ви мрієте–- це інвестувати у благоустрій, який в майбутньому не буде добре виглядати або пошкодить функціональне призначення.

Прекрасно, якщо у вас є можливість звернутися до професійного ландшафтного дизайнера з повним набором інструментарію для системного планування благоустрою на вашій ділянці.

4. Оцініть існуючі дерева

При благоустрої навколо фундаменту вашого будинку також важливо витратити час для оцінки ваших поточних ризиків. Подивіться на існуючі дерева та подумайте про їх видалення, якщо вони знаходяться занадто близько до вашого будинку (не ближче ніж 3-6 метрів). Якщо ви не можете вилучити їх, кращим рішенням може бути обрізка коренів. Зрештою, останнє, про що ви мрієте, - це щоб коріння впливало на стан вашого фундаменту. По кожному з видів дерев існують нормативи відстань насадження від будівель та споруд.

Важливість покриття вимощення, заїздів та доріжок. Ухил ділянки

Крім зелених насаджень, вам також необхідно стежити за ухилом різних будівель на власній ділянці. Зокрема, ви повинні звертати увагу на будь-які зміни, які можуть відбутися з різними конструкціями.

Бортики, що потріскалися, провислі бетонні плити та ерозія основи можуть здатися незначними естетичними недоліками, але вони можуть призвести до досить серйозних та руйнівних наслідків, якщо ви не будете уважні. При зношенні поверхонь зношуються, вода може потрапити у ваше підсобне приміщення або підвал, що, в свою чергу, може призвести до появи цвілі та в кінцевому підсумку, до пошкодження конструкцій.

Земля, яка безпосередньо оточує ваш будинок, повинна мати ухил в бік. Нормативи на розухилення загальнодоступні та містяться у будь-яких будівельних нормах. Використовуючи відповідний рівень ви можете самостійно перевірити положення поверхонь на ділянці.

При наявності тріщин або просідання бетонних конструкцій, ймовірно, вода просочується крізь фундамент та скупчується в ґрунті навколо нього. Невеликі косметичні тріщини можна усунути за допомогою ін'єкцій епоксидної смоли, але серйозні проблеми повинні бути усунені лише професіоналами.

Зв'яжіться з ТОВ «Статичні системи» сьогодні

Наша компанія взяла на себе зобов'язання обслуговувати потреби клієнтів у ремонті стін та фундаментів в Україні. Це прагнення надавати клієнтам кращий у галузі сервіс та якісні рішення для ремонту несучих конструкцій.

Якщо це саме ті якості, які ви цінуєте в підрядниках або партнерах, то ми з нетерпінням чекаємо можливості співпраці з вами. Зв'яжіться з нами для отримання безкоштовної консультації. Ми будемо раді надати вам діагностику та консультацію по всім питанням, які стосуються вашого будинку або бізнесу. Хоча проблеми з фундаментом ніколи не є хорошою новиною, ми знайдемо ефективне рішення за демократичною ціною.

284

Статті, що набирають популярність

Меню
Форма запиту на консультацію з технології
Stati-Cal
Надсилайте нам ваші питання і ми відповімо протягом робочого дня

*
*