Працюємо по всій території України

Чому виникають тріщини в стінах підвалу?

09.11.2022
Чому виникають тріщини в стінах підвалу?

Якщо у вас є підвал і ви подивитеся на свої стіни, швидше за все, знайдете хоча б одну тріщину. Не хвилюйтеся, насправді це нормально, однак корисно знати, чому це відбувається. Якщо тріщини збільшуються в розмірах, то що робити щоб їх усунути?

Точки концентрації напруги

Практично у будь-якому підвалі можна помітити кілька тріщин. Так, вони можуть засмутити домовласника, але це звичайне явище. Точки концентрації напруги-це одна з причин утворення тріщин у ваших стінах. Вони можуть виникати при прокладанні ліній електропередачі, газу, водопроводу або каналізації. Це послаблює конструкцію та може призвести до розтріскування. Вони також часто зустрічаються у кутах вікон або дверей, і насправді це перше місце, яке ми перевіряємо при проведенні аналізу фундаменту.

Насичення грунтів

Насичена земля означає наявність вологого грунту. При зведенні підвалу, він повинен був підтримуватися опорами в залежності від типу конструкції. Опора повинна бути біля основи кожної стіни та відповідати за підтримку будівлі в цілому. Як тільки земля під цими опорами стане занадто насиченою, опори почнуть "осідати", що, в свою чергу, може призвести до утворення тріщин у стінах.

Коли грунт стає перенасиченим, земля навколо вашого фундаменту, швидше за все, почне розширюватися. Більшість фундаментів сконструйовані так, щоб будівля могла витримати таке явище, тому додаткова вага цього насиченого грунту може фактично змусити стіни вдавитися всередину. Це трапляється коли ви помічаєте тріщини у кутах стін. Що викликає перенасичення? Причин може бути безліч, включаючи погані або засмічені жолоби, неправильну розуклонку або навіть відсутність накопичувача та насоса.

Довга посуха

Вам, напевно, цікаво, як саме посуха може призвести до тріщин у стіні. Вони можуть виникнути через велику кількість вологи, але, на диво, те ж саме може спричинити і нестачу вологи у ґрунті. Посуха-це, як правило, те, що краде вологу з грунту та потім призводить до усадки грунту. Це сприяє зміщенню стін назовні та осіданню фундаментів. Відносну посуху може спричинити ситуація, при якій у вас біля фундаменту є рослини на відкритому повітрі, що шукають вологу глибоко в землі, потенційно забираючи її з ґрунту, який оточує основи вашого фундаменту.

Усадка бетону

Заливка бетону-непросте завдання, і якщо вона виконана неправильно, це може призвести до багатьох проблем. Наука про заливку бетону включає багато різних факторів. Вода необхідна для приготування бетонної суміші, тому, природно, відбувається розширення при намоканні або змішуванні, а потім стиснення після висихання. На спосіб його висихання можуть впливати різні фактори, включаючи пропорції в суміші бетону, рівень вологості та тип використовуваного наповнювача.

Планування та час

Терміни мають вирішальне значення у всіх аспектах життя, включаючи заливку бетону для фундаменту. Уявіть, що заливається ваш фундамент, і у будівельника закінчується бетон в середині заливки. Це порушить здатність зробити фундамент закінченим та цільним виробом. Необхідність чекати, поки прибуде інша партія бетону та поки вона буде замішана, означає простій часу для утворення холодних швів між заливками, що може привести до просочування води у цей час та в майбутньому.

Що робити з тріщинами у вашому підвалі або фундаменті?

Якщо ви помітили є кілька незначних тріщин невеликого розміру, то турбуватися нема про що. Однак, якщо ви не впевнені, чи ці тріщини стають більшими, краще всього звернутися у ТОВ «Статичні Системи». Зателефонуйте нам сьогодні для консультації та дізнайтеся, як саме ми можемо допомогти Вам у ремонті тріщин у будівлі.

269

Статті, що набирають популярність

Меню
Форма запиту на консультацію з технології
Stati-Cal
Надсилайте нам ваші питання і ми відповімо протягом робочого дня

*
*