Працюємо по всій території України

Комахи vs фундаменти

04.02.2023
Комахи vs фундаменти

Ви помітили комах у вашому фундаменті або навколо нього? Якщо так, тоді це те, на що вам потрібно звернути увагу. Це може бути абсолютно нешкідливо, а може й викликати проблему, з якою необхідно розібратися, перш ніж вона стане серйозною бідою, усунення якої обійдеться у десятки або навіть сотні тисяч гривень.

Чотири типи комах, які зазвичай зустрічаються навколо фундаменту будинку

Перш ніж ми обговоримо деякі способи захисту фундаменту вашого будинку від небажаних комах та шкідників, важливо, щоб ми обговорили помилки, які зазвичай зустрічаються в цій області. Розуміння різниці між нешкідливим та шкідливим важливо для кожного домовласника.

1. Мокриця

Це моторошні повзучі комахи, що згортаються у клубок при дотику. Вони надають перевагу вологим підземним приміщенням, тому їх часто можна зустріти в фундаментах будинків та навколо них.

Цікаво, що мокриці – це ракоподібні, а не комахи. Вони дихають через свої зябра. І хоча вони мешкають у вологому середовищі, що дозволяє легше дихати, мокриці не можуть вижити, занурені у воду.

Хороша новина для власників будинків полягає в тому, що ці істоти абсолютно нешкідливі. Хоча технічно вони можуть пошкодити невеликі рослини, навіть у великій кількості, вони не завдадуть шкоди фундаменту вашого будинку та будь-яким іншим дерев'яним конструкціям. Просто залиште їх у спокої! :)))

2. Мурахи теслі-древоточці

Ще один поширений вид комах, якого ви можете зустріти, що блукає за межами вашого будинку, - це мураха-тесляр. Древоточці переважно чорного кольору, але іноді можуть мати червонуватий або жовтуватий відтінок. Вони можуть бути досить великими за розміром – фактично найбільшими в Україні – в діапазоні від 3,4 до 13 міліметрів в довжину.

На жаль, мурахи-древоточці можуть бути достатньо шкідливими. Як випливає з назви, вони надають перевагу дереву та воліють там мешкати. Проте всупереч поширеній думці, вони не їдять деревину. Однак теслі прорубують проходи в деревині, формуючи свої гнізда та звільняючи місце для пересування.

У природі мурахи-теслі мешкають як на мертвих, так і на живих деревах, пнях та гниючих колодах. Однак вони також можуть влаштовувати свої гнізда всередині дерев’яних будівель. Мурахи-теслі воліють влаштовувати гнізда у місцях з високим рівнем вологості.

3. Бджоли-теслі

Якщо ми обговорюємо мурах-теслів, ми також повинні згадати \ бджіл-теслярів, які також мешкають в Україні. На перший погляд може здатися дивним, що комаха з крилами може становити загрозу для фундаменту вашого будинку, однак бджолині самки люблять копати ходи в деревині для формування своїх гнізд, використовуючи будь-які матеріали, а саме меблі, підлоги та фундаменти.

Бджіл-теслярів важко знищити, і вони часто вимагають ретельного та цілеспрямованого травлення протягом тривалого періоду часу.

4. Терміт

Ах, жахливий терміт. Ви, напевно, всі чули про термітів через телевізійні шоу...В Україні живе один з майже трьох тисяч видів термітів — Reticulitermes lucifugus Rossi (світлобоязливий терміт). Це крихітні комахи, що належать до типу членистоногих та порядку Isoptera. Існує понад 3000 різних окремих видів термітів. Їх довжина становить від 6 мм до 13 мм. Терміти отримують свої поживні речовини з целюлози, яка є органічною сполукою, що міститься в деревині та рослинних речовинах. В результаті вони із задоволенням гризуть деревину, знайдену в фундаменті вашого будинку або поруч з ним.

4 речі, які потрібно знати про захист вашого фундаменту від комах

1. Тримайте краї фундаменту у чистоті

Одна з найкращих речей, які ви можете зробити, щоб захистити фундамент вашого будинку, - це тримати все зайве подалі від нього. Дерево, рослини та всілякий мотлох у вас біля фундаменту приваблює шкідників.

Обріжте чагарники та рослини. Ніколи не складайте дрова впритул до будинку. Регулярно згрібайте листя та сміття у дворі та складайте їх у компостну купу подалі від споруди. Всі ці речі в значній мірі допомагають приборкати присутність комах.

2. Усуньте надлишок вологи

Більшість комах не можуть регулювати вологість власного тіла, тому вони шукають вологі умови. Якщо земля, що оточує фундамент вашого будинку, містить надлишок вологи, значить, ви запрошуєте комах до себе у гості.

Хоча не завжди можна щось зробити з надлишком вологи, однак, завжди можливо слідкувати за чистотою дренажних жалоб. Водостічні труби спрямовані в сторону від будинку, а у водопровідній системі вашого будинку немає протікання або накопичувального конденсату.

3. Закрийте тріщини та отвори

Вам варто зробити свій будинок якомога герметичнішим (але не на 100%), щоб не допускати комах та інших шкідників. Якщо ви бачите щілини в сайдингу, вікнах, дверях, лазах і т.д., не гайте часу та вирішіть цю проблему. Конопатка часто є кращим методом закладення невеликих отворів.

4. Попросіть професіонала обробити ваш будинок

Іноді потрібно використовувати проактивний підхід для збереження своєї нерухомості від комах, особливо якщо вона має дерев'яну основу. Для цього варто викликати фахівця з боротьби зі шкідниками, який розпорошить інсектицид по краю вашого фундаменту та в інших проблемних зонах. Відвідування спеціаліста з боротьби зі шкідниками один-два рази на рік — ефективний спосіб збереження спокою.

Зателефонуйте в ТОВ "Статичні системи" сьогодні

Наша компанія займається ремонтом несучих конструкцій будівель та споруд. Якщо у вас виникли проблеми з вашим об'єктом або ви просто бажаєте отримати професійну думку, – ми залюбки вам допоможемо. Ми співпрацюємо з клієнтами по всій території України.

Для отримання більш детальної інформації, зв'яжіться з нами прямо зараз. Ми будемо раді надати вам безкоштовну консультацію для оцінки ваших потреб та визначення, що необхідно зробити для усунення проблем вашого будинку.

286

Статті, що набирають популярність

Меню
Форма запиту на консультацію з технології
Stati-Cal
Надсилайте нам ваші питання і ми відповімо протягом робочого дня

*
*