Працюємо по всій території України

Небезпека літньої спеки: як уникнути тріщин у фундаментi

04.08.2023
Небезпека літньої спеки: як уникнути тріщин у фундамент

Чи викликають літні високі температури тріщини у фундаменті?

        Одним словом - так. Або, принаймні, часто спекотна погода так і робить. Тріщини у фундаменті вашого будинку також можуть стати причиною тріщин у вашому спокої. Якщо проблему не усунути, тріщини у фундаменті можуть призвести до більш серйозних проблем: проникнення води, серйозних конструктивних зсувів і пошкоджень, що еквівалентно більшому та дороговартісному ремонту фундаменту або усього будинку. Ця проблема особливо актуальна в південних регіонах України, таких як Одеська або Миколаївська області, де середні літні температури регулярно піднімаються вище 30 градусів за Цельсієм.

 

Стиснення ґрунту

         Літом спека може висушити ґрунт навколо будинку та під вашим фундаментом, що призводить до його осадки та пошкодження прилеглих конструкцій. Ця осадка може викликати рух фундаменту, перетворюючи дрібні тріщини на більші, розміром у сантиметри та більше. З плином часу тріщини все більше ослаблюють несучі елементи, що в кінцевому результаті призводить до провалів і драматичних пошкоджень будівлі. У кінцевому рахунку, ви помітите, що фундамент вже не рівний та несучий, а, можливо, навіть помітно відокремлений та нахилений. Дзвінки небезпеки слід враховувати та усувати.

 

Проблема з глиною

         Будинки, побудовані на глиняних ґрунтах, більш схильні до тріщин у фундаменті влітку. Це пов'язано з особливостями глинистого ґрунту: вона збільшується у об'ємі при насиченні вологою, а потім стискається, коли висихає на сонці. Це стиснення та розширення відбуваються переважно на поверхні землі та незначно нижче, що призводить до нерівномірного руху та пошкодження фундаменту та конструкцій, побудованих на ньому.

 

Не лише влітку

          Звичайно, проблеми виникають не лише через літню спеку. Волога погода та холод також можуть вплинути на фундамент, спричиняючи тріщини та погіршення його цілісності, коли волога в ґрунті замерзає та розширюється. Незалежно від погодних умов та часу року, тріщини у вашому фундаменті, особливо ті, що помітно розширюються, повинні бути перевірені та виправлені якомога швидше.

 

           Для безкоштовної консультації з проблемами вашого фундаменту звертайтесь до перевірених професіоналів від Statical (ТОВ Статичні Системи). Ми працюємо по всій Україні, і наша команда має більше 10 років досвіду надання клієнтам найкращих послуг та рішень з ремонту фундаменту.

324

Статті, що набирають популярність

Меню
Форма запиту на консультацію з технології
Stati-Cal
Надсилайте нам ваші питання і ми відповімо протягом робочого дня

*
*