Працюємо по всій території України

Чому варто хоча б двічі на рік оглядати будівлі?

16.06.2022
Важность регулярного технического обслуживания вашего недвижимого имущества

У поєднанні з відсутністю масової культури на регулярний капітальний ремонт, змінами клімату та стихійними лихами, важливість зовнішнього моніторингу та обслуговування житлової нерухомості має важливе значення.

Технічне обслуговування майна часто може бути дороговартісним, якщо ним не займатися своєчасно та регулярно. Власники нерухомості несуть юридичну відповідальність за шкоду або травми, викликані неналежним обслуговуванням. Володарям нерухомісті балконами або підпірними стінами, що примикають до громадських тротуарів та доріг, рекомендується перевіряти стан своєї власності на регулярній основі.

Регулярне, поточне і профілактичне обслуговування зовнішньої кам'яної кладки не тільки допоможе домовласникам та орендодавцям підтримувати об'єкт у належному стані, але і допоможе зробити його більш стійким до руйнівних факторів.

Нижче ми рекомендуємо провести такі перевірки:

Стіни:

Чи є ознаки цегляної кладки, що потріскалася? Пошкоджена цегла або блок можуть бути ознакою широкого осідання або локальної просадки, а в менш серйозних обставинах - просто тріщинами, які з'являються при розширенні та саджанні будівельних матеріалів з плином часу. За будь-яких обставин звертайтеся до компанії ТОВ «Статичні системи», яка проконсультує вас щодо подальших дій. Чим раніше буде вирішена проблема, тим краще.

Жолоби, дренажі, водостічні труби та водостоки:

Витік води з пошкоджених труб та водостоків може викликати ерозію та розм'якшення ґрунту. Рух фундаменту та розтріскування можуть відбутися на м'якому ґрунті, що постраждав від пошкоджених водовідводів, залишених у стані протікання або переповнення. Так само намокання кам'яної кладки призводить до пошкодження під час температурних перепадів у міжсезоння.

Дерева:

Важливо знати про наявність коріння дерев, що проникають під власність. Дерева можуть викликати зсув та пошкодження будівель на глинистих підставах, видаляючи вологу із землі. Крім того, як відомо, коріння дерев проникають у підземні дренажні труби, викликаючи засмічення та пошкодження. Ретельний розгляд також необхідний при видаленні дерев, оскільки в таких ситуаціях ґрунт може розширюватися.

Наведені вище рекомендації призначені для запобігання виникненню будь-яких непередбачених конструктивних проблем. Якщо ви виявите, що кладка вашого будинку дійсно потріскалася, зв'яжіться з командою експертів Stati-Cal за телефоном +38 (044) 334-84-84, які вас з радістю проконсультують.

194

Статті, що набирають популярність

Меню
Форма запиту на консультацію з технології
Stati-Cal
Надсилайте нам ваші питання і ми відповімо протягом робочого дня

*
*