Працюємо по всій території України

Проблеми домовласників у весняний період

15.03.2023
Проблеми домовласників у весняний період

         У весняний сезон домовласники починають турбуватися про дахи, що протікають, затоплені двори або прибудови. Однак через нестачу потужності дренажу сильні дощі можуть призвести до серйозніших наслідків, які часто ігнорують, доки не стає надто пізно, а саме, - до проблем із фундаментом та несучими стінами. Після сезону дощів із поганим дренажем у фундаменті часто з'являються тріщини, що потенційно може призвести до дороговартісного пошкодження всієї будівлі.

         Не кожна тріщина у фундаменті сигналізує про серйозні проблеми. Але ці невеликі проблеми можуть призвести до більш серйозних, якщо їх своєчасно не усунути. Під час сезону дощів, спостерігайте за тріщинами своєї будівлі. Якщо здається, що вони збільшуються, попросіть фахівця з ремонту фундаменту оглянути їх.

         Навіть якщо наразі немає тривожних ознак, ви можете зробити легкі профілактичні кроки для захисту фундаменту та стін будинку. Для цього потрібно перевірити водостічні жолоби та дренаж у ґрунті до початку періоду дощів. Важливо мати правильно працюючу водостічну систему на даху та хороший ухил на ділянці з водостічними трубами для відводу води від будинку та фундаменту

Навіщо підтримувати водостічні жолоби у робочому стані?

         Одним із найкращих способів запобігти пошкодження фундаменту під час сильного дощу є підтримка водостічних жолобів у справному стані. Це найпростіший спосіб відведення води від будинку.

         Регулярне чищення водостічних жолобів допомагає їм ефективно працювати під час дощу. Жолоби, забиті сміттям, не можуть виконувати свою роботу. За браком можливості самостійної чистки, попросіть професіонала зробити це за вас, або встановіть огорожі для желобів, які запобігають потраплянню сміття.

 

Приведемо чотири способи, за допомогою яких правильно працюючі водостічні жолоби захистять ваш будинок у сезон дощів.

 

1. Запобігайте пошкодження фундаменту

        Ефективна водостічна система на даху вашого будинку - найважливіший захист фундаменту внизу. Водостічні жолоби накопичують воду, коли вона стікає з вашого даху, відводячи її через водостічну трубу. Незахаращена водостічна труба безпечно відводить воду на значну відстань від будинку або у більш велику дренажну систему, запобігаючи будь-яке можливе скупчення води навколо фундаменту.

 

2. Уникайте проникнення води

        Вода слідує шляхом найменшого опору та може знайти навіть найменшу тріщину навіть у бетонному фундаменті та проникнути в нього. Якщо ґрунт під будинком просочиться водою, це може негативно вплинути на фундамент. Водостічні жолоби запобігають цьому, належним чином відводячи дощову воду від будинку.

 

3. Захист від насичення глинистої основи

        Якщо земля навколо будинку стає занадто вологою, будь-яка кількість глини в землі розширюється, викликаючи вимивання дрібних частинок мулу. Це залишає прогалини в землі там, де раніше їх не було та сприяє послабленню ґрунту основи під фундаментом будинку. Ефективні водостічні жолоби добре запобігають цьому.

 

4. Зупиніть появу цвілі та шкідників

        Справні водостічні жолоби запобігають утворенню калюж води по всій прибудинковій території. Стояча вода є живильним середовищем для хвороботворних комах, шкідників, що риють нори в деревині, та грибків. Відводячи воду з даху та іншої частини будинку, водостічні жолоби захищають вашу сім'ю та фундамент оселі від небажаних шкідників.

 

Навіщо встановлювати підземні та наземні дренажні системи?

        Наземні дренажні системи та підземні дренажі допомагають домовласникам України ефективно відводити воду від фундаменту. Вода проходить через засипану гравієм траншею в перфоровану трубу на безпечну відстань від будинку.

 

Розглянемо три ключові моменти, за допомогою яких водостоки допомагають зберегти ваш будинок:

 

1. Запобігайте пошкодження нижнього рівня будинку, підпільного простору та підвалу

        Якщо підлоги та стіни пахнуть цвіллю в кімнатах на першому поверсі, у підсобному приміщенні або підвалі, необхідно якомога швидше встановити заглиблений дренаж по периметру. Водостоки допоможуть запобігти потраплянню цієї вологи на нижні рівні будинку та фундамент.

 

2. Захистіть відкритий внутрішній дворик від пошкоджень

        Надлишок води, що скопичується навколо або всередині внутрішнього дворика під час сезону дощів, може створити серйозні проблеми. Дренаж може відводити стоячу воду, що приваблює докучливих комарів та призводить до руйнування будівельних матеріалів ще до того, як вона потрапить у внутрішній дворик.

 

3. Запобігайте скупченню води

        Вода, що скупчилася навколо вашого будинку, може просочитися під фундамент та призвести до його нестабільності. Це у свою чергу може стати місцем розмноження комах та цвілі на поверхнях. Дренаж запобігає стоянню води поруч з вашим будинком. Система, встановлена професіоналами, гарантує перенаправлення небажаної води у більш безпечне місце, де вона не зможе завдати шкоди будинку або сприяти поширенню докучливих шкідників.

 

        Якщо ви помітили стоячу воду навколо вашого будинку або тріщини у фундаменті, не засмучуйтесь та зверніться за консультацією до професіоналів Statical (ТОВ Статичні системи). Наші фахівці можуть вам допомогти та надати докладні відповіді, а також захистити ваш будинок у сезон дощів. Наші довговічні рішення та ефективні ремонтні роботи дозволять вам бути спокійними за стан фундаменту вашої оселі.

294

Статті, що набирають популярність

Меню
Форма запиту на консультацію з технології
Stati-Cal
Надсилайте нам ваші питання і ми відповімо протягом робочого дня

*
*