Працюємо по всій території України

Що змушує стіни деформуватися?

13.01.2020
Причини деформацій стін і способи ремонту

Що приводить до деформації стін?

Спадистість, нахили або опуклості в зовнішніх стінах є результатом зниження їх стійкості. Ці дефекти часто є проявом таких причин:

  • - Тривалі вібрації від інтенсивних коливальних впливів (будівництво, машинне обладнання, транспорт, ...);
  • - Збільшення навантаження на перекриття (наприклад, при додаванні додаткових поверхів до будівлі або розміщення важкого устаткування);
  • - Початкові стіни були недостатньо міцними у порівнянні з висотою будівлі;
  • - Відсутність міцних зв'язків між зовнішніми стінами та перекриттями, балками та перегородками;

Похилі або опуклі стіни частіше зустрічаються у "зрілих та старих" будівлях. Вони більш схильні до зниження стійкості стін, оскільки, як правило, мають суцільні стінки без порожнин, що можуть мати недостатню бічну підтримку.

Як правило, сучасні методи будівництва передбачають використання металевої обв'язки, яка з'єднує підлоги та дах із зовнішніми стінами. Крім того, внутрішні стіни з'єднані із зовнішніми.

Часто Ви зможете ідентифікувати похил, нахилену або опуклу стіну за допомогою візуального огляду. Тріщини можуть бути помітні у з'єднаннях внутрішніх стін та підлоги із зовнішньою стіною. Важливо відзначити, що вигнута стіна без тріщини все рівно потребує такого ж оперативного розгляду, оскільки це є небезпечний недолік.

У всіх випадках важливо, щоб інженер провів точне обстеження дефектної стіни, беручи до уваги наступні моменти:

  • - Товщина і висота стіни;
  • - Метод напруги та кріплення;
  • - Розмір стіни поза схилу;
  • - Довжина, ширина та положення будь-яких ушкоджень, як внутрішніх, так і зовнішніх;
  • - Загальний стан ремонту;
  • - Наявні свідоцтва заповнення порожнин між внутрішньою обробкою та зовнішньою стіною;
  • - Кількість отворів та перемичок у дефектній стіні;

Розрізняють ряд способів, за допомогою яких зовнішні стіни можуть бути посилені для запобігання подальшого згинання. Багато з них є дискомфортними та естетично несприятливими для мещканців будинку. Відновлювальні роботи Stati-Cal є менш інвазивним, швидким та більш економічним методом ремонту будівельних конструкцій.

"Обв'язка або стягування" використовувалася для ремонту стін, що покосилися, похилих або опуклих конструкцій ще з початку 19 століття. Ранні стяжки стін мали форму чавунних бобишек (відомих як анкерні пластини) і з'єднувалися тяжами з протилежною стіною будівлі для утримання стіни у вертикальному положенні. Відомо, що корозія цих залізних бобишек шкодить кам'яній кладці та під час коливань температури додатково впливає на і без того пошкоджені конструкції.

Сучасні тяги Stati-Cal набагато менше "агресивні". Система Stati-Beam конструктивного ремонту може бути використана для забезпечення горизонтального обмеження у зовнішній стіні, включаючи бічне обмеження. Сухі або хімічні анкери використовуються для повторного з'єднання внутрішніх та зовнішніх стін. В залежності залежно від причини викривлення спіральні тяги можуть бути замуровані в пази (зазвичай у розчинні шви) поперек тріщини, щоб допомогти у довгостроковій та неруйнівній стабілізації стіни.

14

Статті, що набирають популярність

Меню
Форма запиту на консультацію з технології
Stati-Cal
Надсилайте нам ваші питання і ми відповімо протягом робочого дня

*
*