Працюємо по всій території України

Непередбачувані проблеми ремонту: історія порятунку будинку від руйнування в Чернігові

12.09.2023
Непередбачувані проблеми ремонту: історія порятунку будинку від руйнування в Чернігові

В північній частині Чернігова розпочався ремонт житлового будинку. Власники давно мріяли відновити свою оселю і зробити її комфортнішою та зручнішою для себе і своєї родини. Однак, як це часто буває, ремонт приховував у собі неприємні сюрпризи.

 

Початок робіт був веселим і сповненим надії часом. Власники, подивившись на старий будинок зі сльозами в очах, мріяли про яскравий і сучасний результат. Однак, коли робітники почали готуватися до ремонту та оглядати фронт робіт, виявилися тріщини на фронтальній та бічній частинах будинку. Перший удар для власників був дуже болючим.

 

Ці тріщини вказували на серйозне просідання будівлі, і власники розуміли, що це може загрожувати подальшому руйнуванню будинку. На їхньому обличчі з'явилися вирази страху та невпевненості. Звісно, вони не могли дозволити собі просто зупинити ремонт та жити в небезпечному будинку. Було прийнято рішення шукати допомогу у фахівців.

 

Виявилося, що не тільки тріщини на стінах були проблемою. Стан цегли зовнішніх стін шокував власників. Цегла розкололася не лише по швах розчину, але і по тілу. Це було надзвичайно дивним і тривожним явищем.

 

Грунт під будинком також викликав серйозну тривогу. Він просідав до 14 мм на 17 лінійних метрах. Це було чимось, що не обіцяло нічого хорошого для майбутньої безпеки будинку. Двері також постраждали від руйнівного впливу часу і потребували негайної заміни.

 

Власники були в якійсь безвиході. Небезпека руйнування будинку нависла над ними як дамоклів меч. Однак, вони вирішили не здається і звернулися за допомогою до фахівців від компанії Stati-Cal, які спеціалізувалися на несучих конструкціях та вирішенні подібних проблем.

 

Команда Stati-Cal відразу прийнялася за роботу. Першим кроком було обстеження будинку та визначення обсягу проблем. Фахівці провели ретельну діагностику та виявили, що основні проблеми полягали у стабілізації фундаменту та зміцненні пошкоджених ділянок будинку, включаючи бічну частину.

 

Завдання було непростим, але команда Stati-Cal була готова взятися за нього. Після ретельного обстеження і аналізу фахівці розробили комплексний проєкт, спрямований на врятовування будинку. Основна мета була ясна: стабілізувати фундамент та зміцнити пошкоджені ділянки.

 

Основні цілі були сформульовані чітко:

- Стабілізація фундаменту, щоб запобігти подальшому просіданню та руйнуванню будівлі.

- Зміцнення пошкоджених ділянок будинку, включаючи бічну частину, щоб відновити його несучу здатність і забезпечити безпеку.

 

Після цього фахівці розпочали роботу. Вони встановили 16 мікропаль, що були необхідні для стабілізації фундаменту. Це був важкий та складний процес, але команда Stati-Cal була відмінно підготовлена до таких викликів. По завершенню стабілізації, вони виправили 200 метрів тріщин збереженням естетики будинку завдяки спіральним тягам Stati-Bar.

 

І ось результат!

Будинок став не тільки міцнішим, але і краще виглядає. Власники більше не бояться подальшого руйнування, адже їхнє майно зараз знаходиться під надійним захистом. Вони мають повну впевненість у майбутньому і можуть продовжувати з реконструкцією та поліпшеннями.

 

Ця історія - це відмінний приклад того, як інженерні рішення можуть врятувати ваше життя та власність від небезпеки руйнування. Навіть у найбільш безнадійних ситуаціях, як ця, є спосіб знайти рішення та знову зробити ваш будинок безпечним і комфортним для життя.

 

Якщо у вас є схожі проблеми або ви зіткнулися зі схожою ситуацією, не соромтеся звертатися до професіоналів. Інженери та фахівці з будівництва можуть зробити неможливе, щоб врятувати ваш будинок та забезпечити вам спокій і безпеку.

473

Статті, що набирають популярність

Меню
Форма запиту на консультацію з технології
Stati-Cal
Надсилайте нам ваші питання і ми відповімо протягом робочого дня

*
*