Працюємо по всій території України

8 міфів про ремонт стін та фундаменту

21.12.2022
Чи страшний ремонт насправді? 8 міфів

Ремонт фундаменту. Ці два простих слова можуть вселити страх навіть у найспокійнішого домовласника. Як тільки ви почуєте ці два слова, відразу ж подумаєте про свій гаманець та про те, у скільки вам обійдеться рішення цієї проблеми. Що ж, перш ніж ви підете у темне місце та розпочнете обмірковувати усі жахливі наслідки проблем з фундаментом, важливо, щоб ви зрозуміли правду. Все не так погано, як може здатися на перший погляд.

Розвіємо наступні вісім міфів:

1. Ремонт фундаменту обходиться надзвичайно дорого

Чи може ремонт фундаменту коштувати дорого? Звичайно, може. Але ви не можете стверджувати, що всі ремонтні роботи фундаменту надзвичайно дорогі. Капітальний ремонт може обійтися вам у сотні тисяч гривень, але більш імовірно, що ви маєте справу з більш дрібною або локальною проблемою. У деяких випадках ремонт може бути настільки простим, як герметизація краю ванної для запобігання потрапляння води. У інших випадках знадобиться ремонт, що передбачає встановлення паль або обробки основи.

Краще не зациклюватися на ціні, поки ви не виявите першопричину проблеми. Дрібні «неполадки» можна усунути в середньому всього за кілька тисяч гривень, у той час як капітальний ремонт з використанням паль може обійтися до 300 000 гривень.

2. Можна почекати, поки ремонтні роботи стануть більш доступними

Коли домовласники отримують кошторис на ремонт, а вартість виявляється набагато вище, ніж вони очікували, вони часто відкладають роботу та чекають зручної нагоди для сплати ремонту. Це не дуже гарна ідея. З часом проблеми з фундаментом зазвичай тільки посилюються. Часто ви можете заощадити сотні тисяч гривень у довгостроковій перспективі, вирішуючи проблеми відразу ж, як тільки вони виявляються.

3. Проблема виникла, коли будинок був побудований або вже була при купівлі

Коли домовласники виявляють проблеми з фундаментом, вони майже завжди покладають провину на саму основу будинку - або на початкового забудовника. Найкраще не робити поспішних висновків. У той час як деякі проблеми з фундаментом безпосередньо пов'язані з помилками, допущеними у процесі будівництва, більшість з них є результатом стану ґрунту основи несучих конструкцій. Зрештою, фундаменти не рухаються, поки не зрушиться земля під ними.

Розуміння цього взаємозв'язку між вашою землею та фундаментом будинку може допомогти вам краще захистити свою власність у майбутньому. Якщо ви хочете мати «здоровий» фундамент, вам варто інвестувати у «здорову» основу.

4. Надмірне Зволоження пошкоджує ваш фундамент

Ті, хто розуміє взаємозв'язок між ґрунтом основи та стабільністю фундаменту, схоже, вважають, що надмірне зволоження ґрунту є основною причиною збитку. Це не зовсім так. Хоча вода на морозі змушує ґрунт розширюватися, а екстремальна спека призводить до його саджання. Цих коливань у наших широтах зазвичай недостатньо для викликання значного розтріскування. Однак, у цьому теж варто переконатися.

5. Заповнення тріщин - це все, що потрібно зробити

Коли домовласник виявляє тріщину, його природною реакцією є її усунення. У цьому немає нічого поганого, але не думайте, що заливка тріщини епоксидною смолою усуне цю проблему. Ви можете таким чином призупинити потрапляння вологи у тріщину, але не запобігти подальшому пошкодженню фундаменту або стін. Знову ж таки, варто з'ясувати причину проблеми та варіанти її вирішення.

6. Тріщини – індикатор визначення джерела проблеми

Виявлення тріщин у вашому фундаменті має важливе значення. Це симптоми, які говорять вам про те, що десь у конструкціях або за їх межами відбувається щось суттєве . Однак ви не повинні припускати думки, що тріщини допоможуть вам визначити джерело зі стовідсотковою точністю.

Цілком ймовірно, що проблема з фундаментом, стіною, підлогою або покрівлею виникла не через саму тріщину. У багатьох випадках тріщина виникла через рух у іншій частині будинку. Ви також повинні знати, що тріщини - це не єдині симптоми. Інші помітні ознаки включають тріщини у балках та стінах, дверях та вікнах, які не відкриваються і не закриваються, нерівних підлогах, і так далі...

7. Ніколи не купувати будинок з проблемою у фундаменті

Чи є проблема в тому, щоб купити будинок з проблемним фундаментом? Очевидно, що відповідь - так. Але ви не повинні виключати потенційний будинок зі свого списку тільки тому, що у нього є проблеми. За допомогою сучасних технологій неполадки можуть бути усунені, а проблеми ліквідовані з відносною легкістю, тим більше під час торгу можна запросити обґрунтовану знижку.

Завжди дізнавайтеся більше про проблему та про те, у скільки вона обійдеться, перш ніж закривати для себе вподобаний варіант. Не дозволяйте проблемам з фундаментом відлякати вас. Їх можна вирішити!

8. Знайти надійного підрядника нескладно

Якщо у вас виникли проблеми з фундаментом, підлогою, стінами або дахом, до кого ви зателефонуєете? Ви просто знайдете в інтернеті номер телефону і телефонуєте першому підряднику? Це одна зі стратегій, але не найкращий варіант. Будь-який підрядник може стверджувати, що він ремонтує фундаменти краще за всіх, але чи може він відремонтувати їх добре або так, як потрібно вам? Перша помилка при ремонті може призвести до набагато більшої проблеми у майбутньому. Щоб переробити зроблену роботу потрібно витратити як мінімум 1,5 початкової вартості.

При пошуку надійного підрядника з ремонту несучих конструкцій варто звернути увагу на п'ять факторів: практичний досвід та відгуки клієнтів, технології та рішення, якими оперує підрядник, відомості про зміст та терміни гарантії на виконані роботи, а не тільки на матеріали, ну і, звичайно, оцінки витрат та часу на вирішення поточної проблеми.

Зауважте, що вартість вказана останньою у списку. Ви ніколи не повинні вибирати підрядника, орієнтуючись виключно на ціну, хоча людська психологія до цього нас підштовхує. Замість цього вартість повинна бути індикатором порівняння між як мінімум двома підрядниками, що пропонують послуги однакової якості.

Зв'яжіться з ТОВ «Статичні системи» сьогодні!

Вибір правильної компанії з ремонту та посилення несучих конструкцій для потреб вашого будинку - важливе рішення. Ви в буквальному сенсі віддаєте майбутнє своєї сім'ї або бізнесу у руки когось іншого - тому переконайтеся, що підряднику, якого наймаєте, варто довіряти.

Якщо ви хочете отримати більше інформації про нашу компанію і про те, чому ми підходимо для ваших потреб у ремонті фундаменту, стін, підлог та покрівлі, будь-ласка, не соромтеся звертатися до нас сьогодні для отримання безкоштовної консультації!

280

Статті, що набирають популярність

Меню
Форма запиту на консультацію з технології
Stati-Cal
Надсилайте нам ваші питання і ми відповімо протягом робочого дня

*
*